tisdag 22 december 2009

Fuck nature, Fuck life

Det där med julstämning... Inte min grej. Inte så att jag har något emot julafton eller att hänga med familjen. Det är väldigt trevligt. Julskinka, julklappar, hänga med päronen, gå ut med hunden. Det brukar vara lugnt och skönt nuförtiden. Lite jobbigare som knodd, men vafan. Historia.

Det som stör mig är allt annat. Hela förspelet och alla känslor som folk ska känna (det är ju så himla mysigt) och jullåtarna och allt. Helt plötsligt befinner man sig i en värld som verkar skapt av Niklas Strömstedt och Tomas Ledin. Sen blir det helt plötsligt jul och man träffar familjen och kollar på Kalle och byter julklappar och sen är det slut. Poff ba. "Is this is?" tänker man ofrånkomligen varje år. Sen är det slut. Om man inte ger sig ut i mellandagsrean och trängs med kreti, pleti och deras utvecklingsförstörda småländska kusiner som prompt måste lämna tillbaka julklappar och göra kap.

Sen blir det nyårsafton och som traditionen kräver har man naturligtvis gjort av med såpass mycket på den lilla lön man fick att man inte har råd att köpa den där flaskan Gula Änkan man hade tänkt skåla in tolvslaget med (för att inte snacka om fyrverkerier) så man får gott nöja sig med tio stycken Anderssons och en flaska Pommac/Cider (om man slår på stort).

Jaja. Det blir nog alldeles utmärkt med det där. Man brukar ju överleva till nästa jul. Det är bara alla dessa påklistrade förväntningar som folk springer omkring med som gör att de/det känns falskare än vanligt. Fast eftersom de antagligen inte har en aning om att det är det de gör/är så vet jag inte om "falskare" egentligen är en korrekt benämning.

Kommersialiseringen av högtider skiter jag väl jag i.

What have you got?

Alltså. Alla måste titta på Bronson. Bland det bästa jag sett den senaste tiden. Som en blandning mellan A Clockwork Orange och Amelie från Montmartre.




Fast jag har fortfarande inte fattat vad den handlar om. Egentligen. Tom Hardy är hursomhelst fantastisk.

Dessutom innehåller den den här låten, som nog är bland det ondaste och obehagligaste jag hört på länge.

Balders död

Ett urgammalt, klipp jag vet. Man jag kan bara inte sluta tänka på hur mycket bättre världen hade varit om Varg Vikernes hade utvecklats till den här varelsen istället för den skogsmulle han är nuförtiden. Världen hade varit vackrare. Mer rättvis.
Jag har nog aldrig sett någon hata så mycket till techno.
Men vem skulle INTE följa den här karln genom Helvetets portar och tillbaka? Jag vill att han ska vara min vän.

söndag 20 december 2009

The living talks with the tounges of the dead

"Native Americans are almost a completely eradicated culture. They have been oppressed, and dissolved without any remorse or acknowledgment, really. Everyone in participating in the New America is also agreeing/participating in the decimation of Native American culture. So there is a brutality in cultural suppression and an unspoken honesty of the entire nation accepting these sacrifices. We, as a nation, fight for newness, capitalism, and see to it that the previous culture is completely forgotten. Unlike African American culture, which has been incorporated in through the side. Since Native Americans were in the way, they had to be guiltlessly done away with.

Bone Awl fights for newness with brutal, inevitable honesty. Inspired by the violence of humanity in stride.

The ghosts of Native American culture surface after their own apocalypse. The land has cultural ghosts that promote ideas that make more sense than anything our own culture tells us. Yet it is foreign, alienating, and coming from a ghost of a person who we helped kill. You cannot listen to this voice. Yet you do. You are inspired by the enemy’s voice. Was he my enemy? Yes he was. I just wasn’t there when we had to pull the trigger.

Bone Awl listens to an old, anti social voice, but we know clearly who we are not. We are not anything except this awful, paranoid, postmodern human.

The world moves on and an arrowhead turns up. World’s do really end. Things go extinct eternally. We are waiting to surface in the garbage dump and be examined. It is now at this point that the story is told, the values have hardened on its face like warts. Now, we know what it’s made of. We rub dirt on our living bodies to make the decomposition process easier and faster. We wear natural materials that dissolve as to not distract attention from what really matters.

Bone Awl accepts its own death. It accepts its place in life’s wild somersaulting. When the mummy is exhumed and it’s leather pouch examined, we want to, however, somehow remind humanity of how they have gone horribly awry to a new, farther length.

The newness not denied. The oldness holding it up in exaltation."


-Bone Awl-intervju med Vestal


Det verkar för övrigt som att min egna intuitiva tolkning av 'Night's Middle' inte var helt fel.


lördag 19 december 2009

Eternally Mine II

Här pratar Mattias Alkberg om Black Metal och har faktiskt fattat något (nu menar jag inte "faktiskt" som att det skulle vara något speciellt att just HAN har fattat något utan att det är ändå hyfsat speciellt att NÅGON fattat något, speciellt någon som då inte är så, i brist på bättre uttryck, true.). Läs.

Appropå det där med Bear Quartet och prettopop (inte för att jag har något emot pretentiös musik och konst. Som Hal Duncan uttrycker det: "Pretentious writing is only pretentious because it is not ambitious enough.") och så så kan man/jag säga vad man vill (och vad jag säger om det, positivt eller negativt, borde inte/ska inte spela någon roll för någon inblandad), men man måste ju gilla sådana här initiativ.

Ni missade väl inte Thurston Moore?

Med tanke på hur mycket jag har skrivit om black metal (vilket jag faktiskt inte hade tänkt göra från början) så borde jag sätta mig och tagga om så jävla mycket bland inlägg. Orka.

Med tanke på vilken fin, känslig och allmänt humanistiskt lagd människa jag är så är det förvånande hur stor del av det jag gör och det jag tar in som filtreras genom ett Black Metal-filter, eller vad man ska kalla det. lite fånigt, kanske.

Grovt röksugen.

fredag 18 december 2009

Persian Power

Sen får man se det här

och världen är genast lite vackrare.

Jingle Hell

En viss opåkallad form av misantropi har infunnit sig. Ofta lyckas man spåra människohatet tillbaka till en pangfylla helgen innan, men någon sådan har vi inte erfarit. Istället sitter/står/ligger jag och känner mitt inre bubbla av avsky och förakt för i stort sett allt som rör sig på två ben (förutom apor). Alla bloggar, inklusive favoritbloggarna, är dåliga och fyllda med själsligt inkompetenta, mentalt kobenta och moraliskt korrupta översittare, internet är överfyllt av danska poliser och annat pack, diverse forum är överfyllda av idioter som på allvar inte ser skillnaden mellan antisemitism och kristendomshat och själv klättrar jag upp på en piedestal där min förmåga att inte förlöjliga och fördumma mina hatobjekt är min enda stolthet då jag istället väljer att rättframt avsky dem, hata dem, förakta dem, men inte se dem som skämt och ändå förmå mig att känna med (vissa av) dem. Eller nått. Nietzsche har säkert något att säga om det där. Tror jag läste något om det i Sålunda Talade Zarathustra. Eller nått.

Jag skyller ALLT på julen. Jävla Jesus. Jävla Jungfru Maria. Bjuda ut sig till gud sådär, det är klart det kommer bli problem för hela skapelsen. Och jävla gud, för den delen. Keep it in your pants och låt inte resten av oss lida bara för att du bestämmer att din stackars avkomma ska lida för våra synder som du har skapat och definierat åt oss. Gubbkuk. Förljugna jävla böghögtid.

Dessutom har mina hörlurar försvunnit. Och musik är tråkigt. DET är riktigt upprörande.

Men jag fick iallafall en nazibilderbok och rakgrejer från Art of Shaving och en hundra år gammal rakkniv i förtidigjulaftonsklapp. Alltid något. Väldigt mycket något.

Jag har även insett att jag behöver nya skor. Alltså, på riktigt. Jag behöver typ ett par åttahåls-martens som man kan ha varje dag när det är snöochslaskrusk ute. Ett kängformat hål i min skogarderob. Och en Lonsdalejacka.

tisdag 15 december 2009

Thuggee

Jag funderar på att köpa en jacka. Ja, jag vet. "Nu igen?" tänker ni. Men man funtade på att till våren kanske kanske köra någon mer sorts skinheadbillyinfluerad stil eller ngt om ni förstår vad jag menar och då vill man ju dels se rätt ball + hård ut och dels vill man ju inte rippa saker rakt av eftersom man inte är en del av den scenen/scenerna. S a s. Man har ju svårt för folk som köper AC/DC-tröjor på Carlings men som inte äger några AC/DC-skivor. Man vill ju se ut som om man är influerad av en stil/kultur, inte som att man klär ut sig till en stil/kultur.

Så jag funtar på den här jackan, av flera anledningar.
Jag gillar Lonsdale. Hyfsad kvalitet. Hyfsade priser. Att det är ett märke som är lite faux pas är ju ett plus. Det är, med all rätt, något white trash över det. Det är inte präktigt. Många som väljer att se lite skinheadinfluerade ut och köpa en harrington köper en Merc-harrington därför att den är inte riktigt lika laddad. Samma sak med pikétröjor. Det är lite fel med Lonsdale-pikéer. Lite korkat. Samtidigt, i mina ögon, så är det lite präktigt med en Merc-harrington eller en Fred Perry-piké. Lite safe. Inte så bråkigt. Snällt. Snyggt, men snällt. Så jag tänkte mig en Lonsdale-jacka. Sen är det ju ett stort plus att diverse scenpoliser kommer tycka att man smutsar ner vad de håller på med lite.

Sen är jag ju en total sucker för deras lejonlogga. Verkligen, total sucker. Den är bland det snyggaste jag vet.

Men vad sägs? Ja, snubben på bilden är ju groteskt ful och jag kommer inte ha sånna där jävla snickarbyxor som han har.

Eternally Mine

"It seems like it’s their way of staying elite and true to a certain perspective. And I like the fact that the music throws up all these walls and really wants to be elite. It really wants to have this fascist existence. It’s ridiculous, but at the same time, it’s about creating this sense of purity and refinement to what they’re doing in the face of having this repressed lifestyle. And they don’t wanna be liberated at all. They’d rather annihilate everything around them.At the same time, the first half hour of some black metal records is just this beautiful piano fugue or something. There doesn’t seem to be any real sense of trying to cut to the chase and sell something to a certain public. It’s all so self-infatuated, like “We have no concern for any marketplace aesthetic at all.” It’s amazing."

"To me, you can’t really reference black metal. You either gotta play it totally and purely and devote yourself to it or not."


-Thurston Moore


Lite som svar/reaktion på det här.

Cannot run, I cannot hide...

Det är när man kollar och läser det här som man börjar fundera på om vi inte ska skita i alla miljöföreskrifter och liknande och bara förgifta på så att vi tar livet av oss lite snabbare. Det lär ju vara ganska för sent att göra något annat vid det här laget. Nej, ut och kasta batterier i naturen och så hoppas vi att världen förvandlas till en Mad Max-rulle ASAP. Det skulle jag stödja. Mad Max eller Blade Runner. Inget annat.

Här är lite andra ställen som ger en hopp om framtiden/mänskligheten. Sovjet asså. Dom kunde det där med att inte bry sig ett skit. Eller vad sägs om att skapa en radioaktiv betongsjö. Som du dör av. Om du står på stranden. I 60 minuter. Fråga mig inte hur de fick dit betongen.

Jag spenderade f ö en stor del av natten med att läsa Transmetropolitan. Inte så bra för humanismen och filantropin.

fredag 11 december 2009

Blod och Eld II

Följande gäller först och främst i USA (eller man kanske ska säga att det är bevisat att det först och främst gäller i USA), men är ändå tänkvärt nu när det är jul och du tänker att du kan köpa dig lite bättre samvete.

Salvation Army Lobbies for Religious Discrimination

It’s almost time for those red kettles to go up in front of grocery stores across America, and all across America, people get all rosy cheeked just thinking about doing good… forgetting about all the organizations that do as much good without making such a big show about it… without thinking about where the money that goes into the red kettle really goes to.

Among other things, the money people give to the Salvation Army goes to pay the salaries of lobbyists in Washington D.C. What, oh what, do those Salvation Army lobbyists lobby for? The Salvation Army lobbies in favor of the political agenda of the Religious Right.

There’s the time, for example, when the Salvation Army leaders met behind closed doors with the Bush White House to come up with a strategy for passing a law that would allow government-funded groups to fire people for refusing to join the religions of their bosses. Convert and praise Jesus or lose your job, the Salvation Army law said. That was a practice that the Salvation Army was already engaging in, giving religious tests to employees and telling them to take a hike if the responses were not theologically correct, taking government money all the while. The Salvation Army spent hundreds of thousands of dollars of red kettle money on that political project alone.

What else does your red kettle donation pay for? Political organizing against same-sex marriage, for one thing. The Salvation Army uses its organization to promote opposition to equal marriage rights for same sex-sex couples. The web site of the Salvation Army states, “The Salvation Army believes, therefore, that Christians whose sexual orientation is primarily or exclusively same-sex are called upon to embrace celibacy as a way of life. There is no scriptural support for same-sex unions as equal to, or as an alternative to, heterosexual marriage.” Catch that other part too - the only good homosexual is a homosexual who decides not to have sex for the rest of his or her life.

There’s also the Salvation Army’s history of rescinding benefits to same-sex domestic partners. Said the Human Rights Campaign, “We’re talking about health care, about providing health benefits, and what the Salvation Army has decided to do is prevent certain families from getting health care, and that’s just mean.” Salvation Army supporters responded to Portland’s request that it adhere to the city’s ordinance requiring organizations receiving money from the city government to provide benefits to same-sex domestic partners by sending hate mail with messages such as “You are a sick person who doesn’t deserve to be mayor.” Compassion?

Still want to put that money in the red kettle?

Consider the Salvation Army’s decision to put its religion ahead of the needs of homeless people in Wisconsin. When the Janesville City Council asked the Salvation Army to stop trying to convert people to evangelical Christianity with government money provided through the city government, the Salvation Army said no. The Salvation Army decided that it was more important to keep trying to convert people to Christianity than to help people in need, so it decided to stop work on a homeless shelter until the local government relented and allowed proselytization with government funds. A spokesman said that stopping its religious activities as part of government-funded programs that it administrates would stop the Salvation Army from fulfilling its mission “to preach the gospel of Jesus Christ”. The Salvation Army would let the homeless freeze outside in the Wisconsin winter weather rather than just stop telling people to worship Jesus.

Yes, government funds. The Salvation Army gets a huge amount of praise for helping people in need, but the truth is that a huge amount of the money that the Salvation Army spends comes directly from federal, state, and local government. We, the taxpayers of America, make the sacrifice, but the Salvation Army gets the credit with none of the oversight and accountability that ordinarily goes along with government programs. In 2005, for example, 95 percent of the Salvation Army’s budget for children services came from the federal government, and was used, among other things, to conduct an anti-gay witch hunt in which employees were told to look for signs of homosexual activity in their colleagues, and to expose those colleagues so that they could be fired.

The plain fact is that the Salvation Army would only conduct a tiny fraction of its charitable works if it did not receive billions of dollars of government money. Much of the red kettle money goes toward building and maintaining Salvation Army churches, like the ones Wrangell, Alaska; Griffin, Georgia; Thomasville, North Carolina; Gilroy, California; Kalispell, Montana; Fort Lauderdale, Florida and countless other places across the USA. When you throw your money into the red kettle, are you thinking about helping people in need or about maintaining the temple in Rochester, New York?

I’m not denying that the Salvation Army does some good things with its own resources, but most of the good work it does is with government resources that could just as easily go to other programs that don’t discriminate, don’t lobby the government, and don’t mix religion with social services. Let the Salvation Army support itself, and rely purely on private donations. If the Salvation Army wants to keep preaching a right wing agenda, then it’s long past time that it get off the government dole.

-http://jesus-h-biscuit.livejournal.com/529452.html


Eff off.

Konsumtionshets II

Saker som skulle göra mitt liv bättre:

Sony Ericsson Pureness

Jag har faktiskt ingen aning om vad den här telefonen kan göra, men den är ju så sjukt snygg att jag är helt övertygad om att jag kommer bli en bättre (och framförallt snyggare) människa om jag skulle få tillfälle att äga en sån.


Alessi AL13003

Kanske den snyggaste klocka jag sett. Den slår nog t o m Danish Designs klockor.


Issey Miyake TO SILAN004

Jösses jävlar amalia. Fast jag vet inte om den ligger på gränsen eller just passerar den. Men jag gillar den skarpt.

Nu kan jag inte bestämma mig för om jag gillar Alessin eller japanen bäst. Japanen är ioförsig mer än dubbelt så dyr som Alessin. Inte för att det spelar någon roll eftersom jag ändå inte har råd att köpa någon av dem.


måndag 7 december 2009

Black shining leather

Ganska läskig version av 'Venus in furs':


Originalet:



Måste säga att jag föredrar Kriegs version. Ondare. Kallare. Fuktigare. Även om sången kanske är lite opassande. Dock ska Velvet Underground ändå ha lite cred, eftersom den här låten ändå får mig att börja fundera på om jag inte borde lyssna lite mer på dem.

För övrigt hade jag och Fiat en liten bjudning igår, vilket var mycket trevligt (Sabbat har varit mer eller mindre utslagen hela dagen efter den överdos av kel och uppmärksamhet han fick igår). Inte lika trevligt idag. Lätt skallebank, allmän håglöshet och ett berg av disk att ta tag i. Men det var det lätt värt.

fredag 4 december 2009

Att tänka innan man talar, sten i glashus osv.

Snodde den här från Ola, som i sin tur tydligen snodde den från Sydsvenskans söndagsbilaga:

Dock lite intressant att en protestant tycker att man ska vara försiktig med bibeln.

onsdag 2 december 2009

Finklädd

Dom här ramlade ner i brevlådan idag.Man är glad. I förrgår kom Proclamation-patchen och en (officiell) Blasphemy-tröja som jag hade beställt i slutet av augusti. Funkade bra det där. Deathlord of Abombination and War Apocalypse bad om ursäkt för förseningen. Tröjan var hursomhelst inte till mig utan till Susanna som fyllde år i början på september och som behövde en ny hårdroxtröja till sin växande mage. Lagom till att jag fick tröjan så hade magen passat på att bli en egen person vid namn Karl Paul Jon Zaars istället. Men hon får väl sy in tröjan eller nått.

För övrigt så får man inte missa när Wesley Willis sjunger om Morbid Angel och Bolt Thrower.

tisdag 1 december 2009

The Great Violence

Alla måste titta:

Total Mindfuck.








































Just nu vore det väldigt passande att lyssna igenom hela "Meaningless Leaning Mess"-skivan (läs det här för att förstå mer.). Men jag ska nog försöka mig på att sova istället.

Lvcifer Rising


Såg just en dokumentär om Hunter S. Thompson. Jävla snygg man, på ett ganska absurt sätt. Imponerande liv. Framförallt att så mycket av det han gjorde och det han var var HANS val. Man kan tänk att han gjorde många människor väldigt illa, men man kan även tänka att för honom var det nog svårt att inte göra det. Jag kan tycka att han betedde sig som en idiot ibland, men å andra sidan så respekterar och uppskattar jag honom väldigt mycket just för att han valde att vara en idiot just då och det faktiskt var hans val. T o m självmordet. Det var kanske inte rätt, det var kanske inte smart, men det var hans val. Förstår ni vad jag menar? Jag skulle kunna dra paralleller till Paradise Lost här ("All is not lost, the eternal will and study of revenge, immortal hate and what else is not to be overcome? That never shall His wrath or might extort from me." om jag minns rätt) men jag kommer nog inte ge mig in djupare i det.

Av någon anledning så kom jag att tänka på Jon Nödtveidt när jag tittade på dokumentären. Don't ask me why. I postbakfyllan så tror jag att jag på något sätt såg någon form av paralleller i deras liv. Eller så var det för att de hade liknande frisyrer.

Och apropå ingenting alls så börjar jag fundera på om jag har någon form av moralisk kompass alls. Dopaminbristen som talar, men ändå. Ibland måste man ha sönder sig själv för att kunna bygga något starkare.