söndag 27 maj 2012

XXX

Tur att man har bebis och katt. Annars skulle det vara svårt att få sitt instant glad när man är deppig. Varför är jag deppig? För att jag var på BBQ hos min gamla handledare tillsammans med de övriga master-studenterna och jag blev helt deppig över att jag inte kommer kunna plugga vidare på den institutionen med dom människorna. Sen dyker naturligtvis det dåliga självförtroendet upp. Jag vill ju, som så ofta nämnts tidigare, vara briljant så det kanske inte är helt rättvist att jämföra mig med folk som gjort samma sak i 40 år, men... Man gör ju det. Eller något. Någonstans så finns ju den där slitningen mellan vad man vill göra och vad man kan göra och frågan är om gapet emellan dem är en realitet eller om det är inbillning. Jag tenderar ju att tro att det är en realitet. Jag tenderar också att inte förstå att livet inte är slut än och att jag kanske ska börja med att försöka avsluta det jag har påbörjat innan jag börjar ångesta loss ordentligt. Sen är det ju allt det här med pengar och min oförmåga att få tummen ur när det gäller att ha fler bollar i luften. Det är ingen bra egenskap.

Men trevligt var det. Trist att åka hem och trist att sitta på allehanda transportmedel i över en timma (en lördagskväll)

torsdag 24 maj 2012

Pro/con

Man träffar din handledare och inser att man inte har talang nog att bli någon form av intellektuell gigant.

Man läser artiklar och inser att man säkert åtminstone kan bli en publicerad medelmåtta.


-Penitenziagite!

måndag 21 maj 2012

Jag hatar hårdrock

Det finns få saker som är så långt ifrån vad jag gillar här i världen som det här:

Fyfan vad prick ALLT är fel.

fredag 18 maj 2012

Mitt liv:

En enda lång orgie i den där känslan av att man glömt något, framförallt något som det vore väldigt pinsamt om någon annan fick reda på det.


-Penitenziagite!

Kom tydligen för tidigt

Slår ihjäl en timma på Stureplan av alla ställen:



-Penitenziagite!

måndag 14 maj 2012

Inredningsdetalj




Trälådans lack luktade trots allt lite värre än jag trodde och det blev värre när luftfuktigheten höjdes. Synd, för det var en väldigt fin låda som min mamma har gjort år mig. Dock är det här en rätt schysst inredningsdetalj och om samlingen växer kam jag gott tänka mig att använda det här som en lite permanentare förvaringsmetod. Tänk er en hylla som sträcker sig längs taket runt ett helt rum fylld med burkar fyllda med cigarrer. Eller en vägg. De uppenbara nackdelarna är ju att man kommer behöva en fuktare till varje burk och även en hygrometer (men jag funtar på att strunta i att vara så seriös och bara köra 65%-beads i varje) vilket kommer leda till en massa pill. Å andra sidan så kommer inte cigarrer som ligger längre på lagring att behöva störas av att man öppnar hela humidoren/plastidoren och stör luftfuktigheten för allt.

Klicka på bilden för att se hur den ser ut på riktigt. IPhonens bloggverktyg är rätt dåligt när det kommer till bilder.

-Penitenziagite!

lördag 5 maj 2012

Det är ju ingen skattgömma, precis...

...rent objektivt sett. Men det är något av en början. Och det är fint att titta på.


Alla utom de två största stödjer världssocialismen, f ö (dvs de är kubanska).

Grejen längst till höger är en luftfuktare, som jag just kanske pajade en aning.

-Penitenziagite!

fredag 4 maj 2012

El Rey del Mundo

Vad man vill vara är ju att vara genial, och att vara erkänt genial. Vad man sällan inser (och som sällan ger en tröst) är att livet inte är över och att chanser som eventuellt inte utnyttjas fullt ut just nu inte är det enda försöket man har. Eller så är det så att det är så det är. Att det är nu eller aldrig.

torsdag 3 maj 2012

Pepp i brevlådan





En av den gigantiske till vänster (som var en bonus) och 20 av den till höger.

-Penitenziagite!

onsdag 2 maj 2012

Plikten Framför Allt

Det här är en sån dag då jag känner mig extremt skyldig för att jag inte ger allt hela tiden. För att jag inte pluggar mer, för att jag inte gör mer för mitt barn, för att jag inte avlastar Fiat mer, för att jag inte diskar mer, för att jag kommer misslyckas. Jag undrar om jag inte mäter mig efter en måttstock som inte är anpassad efter mig själv och om jag hinner något perverst nöje i att inte nå så långt som jag känner att jag borde. Som att jag njuter av att späka mig själv för att jag inte är perfekt.


-Penitenziagite!