söndag 13 februari 2011

Tips och kärleksförklaringar

Rebecka Ahlberg, jag äskar dig och det du skriver. Inte för att jag läser allt eller ens särskilt ofta, men jävlar i min lilla låda vad du får till det ibland. Som här nedan. Totalt geni.

Det är ju himla poppis, det här med att klanka ner på popvänstern för att den, med Lisas ordval, "omhuldar" arbetarklassen. Men OBS!, säger man - i dag är det ju sjukskrivna/invandrare/kvinnor/timanställda ungdomar som har det sämst (och de tillhör inte arbetarklassen)! Bruket har lagts ner! Lägg ner Ivar Lo och bege er ut i verkligheten, bortskämda innerstadsungar!

Något exempel på att detta enhetliga subjekt popvänstern faktiskt skulle tro att befolkningen till 75-80% utgörs av tandlösa män med skyfflar ges inte. Inte heller uppmärksammar man faktumet att ett av huvudämnena i den samtida socialistiska debatten är just vikten av att konstruera en analys av det senkapitalistiska samhällets sociala uttrycksformer. I stället spelar man på gapet mellan den intellektuella vänstern och de grupper den säger sig företräda för att skapa en bild av en ”elit” som i själva verket bara bryr sig om sina egna intressen. Och i stället för att verkligen diskutera vilka som är ansvariga för klassklyftorna man en slags guilt by association – det brinner i förorterna, och vänstern, den dricker bara rödvin.

Jag önskar att jag också skulle kunna skriva sånt. Att jag skulle orka. Inte bara för att det är svårt att skriva, utan för att vet inte om jag skulle palla med att studera en massa idioter som gör mig ledsen. Så jag sitter i min säng och försöker komma på bra saker att skriva om opacitet och hårdrock. Behöver man inte bry sig om typ folk och samhället och det här samhället befolkat av vuxna skitungar.


Äh. Läggdags kanske? Inte för att jag är ett dugg trött, men det är ju en dag imorgon också, påstås det. Fast det jag mest av allt vill göra nu är att sitta och läsa om hela Gulagarkipelagen men det kan jag ju inte göra mitt i natten och det har jag ju inte tid att göra typ ever. Jag pallar ju knappt att läsa all kurslitteratur. Och fan vad jag har börjat skriva dåligt. Helt sepe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar